محل تبلیغات شما

Image result for ‫ چلک مددکاری‬‎سلامت نیوز :آمارها نشان می دهد خط قرمز گفت وگویبین اعضای خانواده ها در کشور را رد کرده ایم و میانگین گفت وگو بین اعضای خانوادههای ایرانی به ۱۵تا ۲۰دقیقه در روز رسیده است، موضوعی که نشان از یک گسست عاطفی بزرگبین اعضای خانواده ها در کشور دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از رومه همشهری،خانواده ای که مهم ترین نهاد اجتماعی در هر جامعه ازجمله ایران ما محسوب می شود واز مهم ترین کارکردهای آن ایجاد بستری برای افزایش تعامل بین افراد و آموزش گفتوگو کردن است، حالا به نظر می رسد خود دچار شکاف های عمیق و مشکلات ارتباطی شدهاست و حاصل این ضعف بزرگ را می توان در افزایش پرونده های طلاق و شکاف بین نسلی واختلافات فرزندان با والدینشان جست وجو کرد.

خانواده سالم خانواده ای است که با گفت وگو وتعامل بتواند راه حل هایی برای مشکلاتش پیدا کند و در چنین خانواده ای کمتر اتفاقیمی تواند به تهدیدی جدی بدل شود.این روزها وابستگی بیش از حد اعضای خانواده بهوسایل ارتباطی همچون گوشی های هوشمند، شبکه های ماهواره ای و فضاهای مجازی اعضایخانواده ها را از هم دور کرده است و در عمل جزیره های خصوصی در خانه ها شکل دادهاست؛

رسانه ها و شبکه های مجازی که ارتباط حقیقی و گفتوگو بین اعضای خانواده را به حداقل رسانده است تا جایی که در کمتر خانواده ای شاهددورهمی های شبانه و بحث ها و گفت وگوهای خانوادگی هستیم.

این روزها حتی شاهدیم که بسیاری از اعضای خانوادهبه جای حرف زدن باهم در شبکه های مجازی به هم پیام می دهند و خانه ها بیشتر درسکوت فرو رفته اند. مسئله ای که باعث شده تا شاهد کاهش سطح ارتباطات عاطفی بینافراد خانواده هم باشیم و در مسائلی هم که اعضای خانواده با هم صحبت می کنند درنهایت در بسیاری از مواقع بحث ها به تنش کشیده می شود. با سیدحسن چلک، رئیسانجمن مددکاران اجتماعی ایران، را درخصوص آسیب شناسی این موضوع بخوانید:

سیدحسن چلک، با ابراز تاسف از اینکه در سالهای اخیر شاهد ضعف فرهنگ گفت وگو بین خانواده ها بوده ایم، گفت: کم شدن زمان گفتوگو در بین اعضای خانواده دلایل متعدد دارد، یکی از این دلایل مشغله زیادی است کهافراد دارند و به دلیل همین مشغله فراموش کرده اند که یکی از مهم ترین راه هایافزایش صمیمیت درون خانواده ها، صحبت کردن با یکدیگر است.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: امروزگسترش تکنولوژی و فناوری های نوین باعث شده که افراد درون و بیرون از خانوادهرابطه هایشان در قالب گفت وگو ضعیف تر از گذشته باشد و افراد دیگر حوصله همدیگر رانداشته باشند.

او با اشاره به این نکته که خیلی از مواقع افرادنمی دانند که گفت وگو یک مهارت است، گفت: ما باید بلد باشیم و بدانیم چه بگوییم؛چه کلماتی را در چه جاهایی به کار ببریم، موضوعات انتخابی مان برای گفت وگو در جمعهای مختلف چگونه باید باشد و چگونه برای گفت وگو باید وقت بگذاریم.

ضمن اینکه در خیلی از مواقع افراد از گفت وگوکردن گریزانند، چرا که گفت وگو های قبلی شان در نهایت به مشاجره ختم شده و به دلیلاینکه می ترسند دوباره مشاجره ای صورت بگیرند، ترجیح می دهند تا با دیگران گفت وگونداشته باشند. این مسائل در حالی بین خانواده ها در حال روی دادن است که گفت وگویصریح و صمیمی بین اعضای خانواده می تواند آرامش و نشاط را به محیط خانوادهبرگرداند و افراد از در کنار هم بودن لذت ببرند.

چلک ادامه داد: گفت وگو بین خانواده هاباعث می شود تا افراد از خواسته های هم با خبر شوند و بتوانند از یکدیگر حمایت هایروانی و عاطفی داشته باشند. خانواده ها یک جاهایی بتوانند سایر خواسته های اعضا رامتوجه شوند و به برآورده شدن آن کمک کنند. وجود فرهنگ گفت وگو، صمیمیت را میاناعضای خانواده افزایش می دهد.

اعضای خانواده با اهداف مشترک و خواسته هاییکدیگر آشنا می شوند. در فضای صمیمی گفت وگو، مشکلات و انتظارات گفته می شود و بامشارکت اعضای خانواده برای پاسخ دادن به آنها قدم برداشته می شود. در نتیجه گفتوگو، رضایت افراد تامین شده و آرامشی مثال زدنی در خانواده حاکم می شود.

به گفته وی در گذشته که رسانه ها اینقدر گستردهنبودند، بخش عمده ای از گفت وگوها در شب نشینی های بین اعضای خانواده ها اتفاق میافتاد و افراد در این دورهمی ها راجع به موضوعات مختلف صحبت می کردند اما الانمتاسفانه شاهد فقط محبت و فاصله عاطفی بین افراد هستیم که این مسائل عوارضی را بههمراه دارد و افراد برای جلب محبتی که نیاز دارند، به دنبال فضاهایی می روند کهبتوانند محبت مورد نیازشان را جذب کنند.

ایجاد فرهنگ گفت وگو در خانواده یک مهارت است؛نمی توان جلوی تلویزیون نشست و کانال ها را بالا و پایین کرد یا در شبکه های مجازیچرخید و در عین حال با یکی از اعضای خانواده گفت وگوی موثری انجام داد. چلکبا بیان این نکته که باید شبکه های اجتماعی را مدیریت کرد، گفت: اگر نتوانیم شبکههای اجتماعی را مدیریت کنیم همانطور که تا امروز این شبکه ها زندگی مان را تحتالشعاع قرار داده اند در آینده نیز همین اتفاق می افتد.

اما آنچه مهم است این است که مردم برای تقویتفرهنگ گفت وگو بین خودشان، اقدام کنند و به اهمیت گفت وگو واقف باشند و یاد بگیرندکه چگونه صحبت کنند.به گفته رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران خانواده ها بایدبرای گفت وگوی بین فردی اهمیت قائل شوند، این مسئله ای نیست که بتوان بادستورالعمل آن را پیش برد، با وجود این یاد گرفتن چگونه گفت وگو کردن بخشی ازمهارت های اجتماعی و ارتباطی است.

خانواده باکیفیت، خانواده ای است که گفت وگویباکیفیت در آن شکل بگیرد. جامعه ای که در آن اعضای خانواده ها با هم حرف نمی زنندبا آسیب های اجتماعی مانند طلاق، خشونت و افسردگی دست به گریبان است. افرادخانواده کنار هم هستند ولی از تنهایی رنج می برند.

وی با بیان اینکه درست نیست همه مسائل آموزشی وتربیتی را از آموزش و پرورش بخواهیم، گفت: خانواده ها مسئولیت خودشان را دارند وآموزش و پرورش نیز مسئولیت خودش را دارد اینکه خانواده ها توقع داشته باشند همهمسائل تربیتی به عهده این وزارتخانه باشد، درست نیست آموزش و پرورش در بخش آموزشمهارت های اجتماعی در کنار آموزش خانواده باید کار کند و می تواند نقش تاثیر گذاریداشته باشد، اما اینکه خانواده ها رفع مسئولیت از خودشان کنند و همه از اینوزارتخانه توقع داشته باشند که مهارت های عاطفی و کلامی و ارتباطی را بهفرزندانشان یاد بدهند، به نوعی فرار از مسئولیت است.

منبع: اصلی: رومه همشهری.شنبه4 آبان 98




« اطلاع رسانی درباره ایدز را فراموش نکنیم»

ایدز و اطلاع‌رسانی شفاف به جامعه

« سلامت اجتماعی در حوزه مسوولیت اجتماعی»

خانواده ,های ,ها ,وگو ,اعضای ,افراد ,گفت وگو ,اعضای خانواده ,خانواده ها ,بین اعضای ,شبکه های ,توقع داشته باشند ,مددکاری اجتماعی ایران ,انجمن مددکاری اجتماعی ,رئیس انجمن مددکاری

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بی اختیاری licontfuncfirs Luella's site همه چیز از همه جا سامانه پیامک صوتی پایاپردازش arefenban test sertiotorri شورای ائتلاف اصولگرایان شهرستان کامیاران آموزشی - سرگرمی- جالب