محل تبلیغات شما

وضعیت سرمایه اجتماعی در ایران از نگاه یک جامعه شناس

جمعیت تهران

یک جامعه شناس تاکید کرد: منظور از سلامت اجتماعی این است که باید دست رانت خواران، ان و مصرف ناعادلانه را قطع کرد و وضعیت سلامت اجتماعی را بهبود بخشید.

به گزارش ایسنا، میرطاهر در نشست تخصصی سلامت اجتماعی و توسعه که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، بیان اینکه تحقق توسعه در سایه مدیریت و حکمرانی خوب قابل تحقق است، گفت: حکمرانی خوب، حکمرانی است که در آن مشارکت، فعالیت مردمی و اعتماد عمومی در حد قابل قبولی باشد و ارتباط منطقی بین هسته‌ای حاکمیت و شهروندان برقرار شود. توسعه محقق نمی‌شود مگر آنکه حکمرانی خوب و مدیریت صحیح در جامعه حاکم و جاری شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه برای تحقق حکمرانی خوب و برون داده توسعه به ابزارهایی نیاز داریم اظهار کرد: یکی از ابعاد و مشخصات مهم در تحقق حکمرانی خوب و ایجاد جامعه سالم، ارائه گزارش از وضعیت اجتماعی و ارائه اطلاعات صحیح در این مورد است. اولین نتیجه این موضوع بالا رفتن ذخیره خرد و دانایی در جامعه است. اگر این ذخیره نباشد اساساً دغدغه توسعه هم نمی‌توان داشت. انتشار کتاب وضعیت اجتماعی ایران به همت موسسه رحمان و بررسی وضعیت اقتصاد، آسیب‌های اجتماعی نظیر طلاق، جرم،  رفاه، نابرابری‌های اجتماعی، آموزشی، جنسیتی و. در همین راستا بوده و مطالعه آن خالی از لطف نیست.

با تاکید بر اینکه دو مفهوم  سلامت اجتماعی» و سرمایه اجتماعی» تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و بخش زیادی از این دو مفهوم با یکدیگر همپوشانی دارد نیز توضیح داد: جامعه ما سراسر از فرصتها و تهدیدها است و به همین دلیل باید ببینیم چگونه می توان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد. از جمله فرصت‌های موجود در کشور ما می توان به جوان بودن جامعه ایران، وجود پتانسیل های فرهنگی و تاریخی، پتانسیل های بالقوه اقتصادی و تمدنی اشاره کرد. بیشترین تهدیدها در ایران مربوط به حوزه اجتماعی است ایران در زمینه تولیدات مهندسی نظیر مونتاژ، قالب سازی، تولید قطعات و .تنها دو  سه گام عقب است؛ مشکل حادی ندارد و شاید اگر خودمان را تکان دهیم بتوانیم به این قدرتهای جهانی برسیم.

این جامعه شناس با اشاره به اعتماد اجتماعی در کشور ابراز عقیده کرد: در بخش سرمایه اجتماعی در ایران چندین تحقیق انجام شده است که برخی از آنها نشان می‌دهد وضعیت سرمایه اجتماعی در ایران زیر متوسط است ، مشکل اصلی جهت پیکان سرمایه اجتماعی در ایران است که از متوسط به سمت کمتر قرار گرفته است. به عبارت دیگر سرمایه اجتماعی در ایران در حال کاهش است و بیشتر از اینکه نگران تولید سرمایه اجتماعی در کشور باشیم باید نگران زوال سرمایه اجتماعی باشیم.

در ادامه با اشاره به نتایج تحقیقی در خصوص وضعیت خط فقر در ایران و فقر مطلق که از سوی حسین راغفر استاد دانشگاه انجام شده است توضیح داد: بر اساس محاسبات انجام شده از سوی این اقتصاددان هشت میلیون فقیر مطلق در کشور وجود دارد این در حالیست که تا انتهای سال ۹۶ که محاسبات انجام شده ۱۶ درصد از مردم کشور در فقر مطلق هستند که این آمار معادل ١٢ تا ١٣ میلیون نفر است.

وی  در پایان سخنان خود تاکید کرد: منظور از سلامت اجتماعی این است که باید دست رانت خواران، ان و مصرف ناعادلانه را  قطع کرد و وضعیت سلامت اجتماعی را بهبود بخشید.

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست یونس نوربخش رئیس کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه با تأکید بر اینکه برای افزایش سلامت اجتماعی باید نهادهای خصوصی نیز برای اجرای مسئولیت اجتماعی‌شان کمک کنند، اظهار کرد: انجمن مددکاری اجتماعی ایران به عنوان حلقه واسط دولت و جامعه نقش خوبی در این زمینه ایفا کرده و مسیر درستی را در این زمینه انتخاب کرده است.

این جامعه‌شناس با تأکید بر اینکه ما با همراهی یونسکو قصد داریم تا توجه دولتمردان را به اهمیت سلامت اجتماعی جلب کنیم، افزود: هیچ چیزی بالاتر از سلامت جامعه اهمیت ندارد و هر چیزی که آن را به خطر بیاندازد مورد پذیرش نیست. سلامت تنها جنبه مدیکال و جسمانی ندارد و دارای ابعاد مختلفی است که از سطح فیزیکی آغاز شده و تا سطح روح، روان، معنوی و در نهایت اجتماعی ادامه پیدا می‌کند.

وی افزود: بنابراین سلامت اجتماعی خود را در روابط اجتماعی نشان می‌دهد و باید با تولید دانش آکادمیک در این زمینه به این امر مهم کمک کرد.

به گزارش ایسنا، سید حسن چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران نیز با بیان اینکه هر چه بر روی سلامت اجتماعی یک جامعه سرمایه‌گذاری کنیم از میزان ورودی زندان‌ها، تولید پرونده‌های قضایی و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد و سازمان بهزیستی کاسته می‌شود، افزود: مددکاران اجتماعی سفیران سلامت اجتماعی هستند و برای ادامه کار باید تجربه زیسته آن‌ها مستندسازی شود.

در ادامه این نشست تفاهم‌نامه‌ای نیز بین کرسی یونسکو و مددکاری اجتماعی ایران امضا شد.

همچنین زینب نظری مدیرکل سلامت شهرداری تهران نیز با بیان اینکه رویکرد شهرداری تهران به حوزه سلامت، اجتماعی است، گفت: این نشست بستر خوبی برای انجام اقدامات لازم در شهر خواهد بود. در حوزه سلامت اجتماعی دو رویکرد وجود دارد که یکی رویکرد مبتنی بر کیفیت روابط افراد و دیگری رویکرد مبتنی بر جامعه سالم است.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران ادامه داد: متأسفانه در سال‌های اخیر اگر هم در بخش‌هایی به حوزه سلامت اجتماعی پرداخته شده است بیشتر در حوزه رویکرد جامعه سالم بوده که آن هم نه برای حل مسائل اجتماعی بلکه با نگاه به آسیب‌های اجتماعی بوده است.

نظری افزود: این نشست از دل دانشگاه خارج شده و می‌تواند با تولید محتوا کمک کند تا سلامت اجتماعی منجر به ایجاد جامعه سالم و افزایش انسجام اجتماعی برای شهروندان شود.

به گفته وی، بیش از ۷۵ درصد عوامل موثر بر سلامت خارج از فرد و در مولفه‌های اجتماعی و محیطی هستند.

به گزارش ایسنا، در ادامه مهدی مهدوی مدیرعامل بیمه سرمد نیز که به واسطه انجام فعالیت‌هایی در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی در این نشست حاضر شده بود، گفت: کمک به همنوعان در تعالیم دینی ما نیز مطرح شده است و مصادیق متعددی دارد اما مسئولیت شرکت‌ها و سازمان‌ها در این میان بیشتر حائز اهمیت است چرا که هر فعالیت صاحبان سرمایه بر اجتماع اثر می‌گذارد و قطعا مسئولیت می‌آفریند. برای مثال در صنایع غذایی هر کالایی روی سلامت مردم تأثیر دارد و باید در قبال آن ایفای نقش شود.

وی افزود: با این وجود بنگاه‌هایی که منافع‌شان در قبال این مسئولیت‌ها تأمین نشود رغبت چندانی برای انجام این اقدامات ندارند و یا اینکه برخی از آن‌ها با تکیه بر برخی قوانین تلاش می‌کنند تا بگویند که مسئولیتی متوجه آنان نیست. گاهی نیز برخی از شرکت‌ها و نهادها با بررسی اینکه بازار به چه سمتی میل دارد بر همین اساس عمل می‌کنند اما حال ایده‌آل وضعیتی است که این شرکت‌ها خودشان آغازکننده ایفای مسئولیت اجتماعی‌شان باشند.

مدیرعامل بیمه سرمد افزود: در بیمه موضوع اصلی مسئولیت اجتماعی است. حفاظت از سرمایه و سلامت مردم جز مسئولیت‌های بیمه است که تلاش می‌کند با مدل علمی به انجام محاسبات دقیق هم از آن درآمدزایی کند و هم مسئولیت اصلی حمایت اجتماعی خود را ایفا کند.

آقاجری مدیرکل نظارت بر شرکت‌های بیمه با تأکید بر اینکه اصل اولیه بیمه، سلامت و آرامش مردم است، گفت: در سطح کشور به جز افراد دارای بیمه پایه و تأمین اجتماعی، تعداد افرادی که تحت پوشش بیمه‌های درمانی قرار دارند به بیش از یک میلیون نفر می‌رسد. دغدغه اصلی بیمه‌ها صرف نظر از موضوعات مادی نیز آرامش مردم است و بیمه‌ها تلاش می‌کنند جبران‌کننده خسارات مردم باشند.

محمدرضا سعیدآبادی، دبیرکل سابق کمیسیون ملی یونسکو نیز با بیان اینکه موضوع سلامت اجتماعی موضوع بین بخشی و چند بخشی است، افزود: به همین دلیل از رشته‌های مختلف در مورد این حوزه نظرات مختلفی وجود دارد اما نباید فراموش کرد که بدون سلامت اجتماعی قطعا حال جامعه خوب نخواهد بود و اگر در حال حاضر حال جامعه خوب نیست، به همین دلیل است چرا که ما به این حوزه کمتر پرداخته‌ایم و برای آن اهمیت کافی قائل نبوده‌ایم.

وی در ادامه تأکید کرد: موضوع سلامت اجتماعی پیش زمینه توسعه است و نشان می‌دهد هر چقدر رابطه فرد و دولت بهتر باشد سلامت اجتماعی نیز افزایش خواهد یافت. سلامت اجتماعی گاهی به این معناست که فرد چه حس و نیازهایی دارد، کدام نیازهای او مورد حمایت قرار گرفته است، فرد چه انتظاری از جامعه دارد و امکانات و فرصت‌ها با چه کیفیتی و به شکل برابر در اختیار او قرار می‌گیرد؟.منبع: ایسنا:19 مهر 98

« اطلاع رسانی درباره ایدز را فراموش نکنیم»

ایدز و اطلاع‌رسانی شفاف به جامعه

« سلامت اجتماعی در حوزه مسوولیت اجتماعی»

اجتماعی ,سلامت ,جامعه ,اینکه ,نیز ,سرمایه ,سلامت اجتماعی ,اجتماعی در ,است که ,در ایران ,سرمایه اجتماعی ,وضعیت سرمایه اجتماعی ,مددکاری اجتماعی ایران ,حوزه سلامت اجتماعی ,موضوع سلامت اجتماعی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دلنوشتها hampcheckmemi دانلود آهنگ در نکس وان موزیک ندای وحدت فروش تکی و عمده پوشاک ترک ropostdealsymp pracribulsa نکته های ناب موفقیت متعالی مرجع دانستنی های زناشویی و خانواده زوج بلاگ paydiphdisctas