محل تبلیغات شما

یادداشت:

سلامت اجتماعی در حوزه مسوولیت اجتماعی»

(سید حسن چلک رییس انجمنمددکاران اجتماعی ایران/رومه شرق/22 مهر 98)

یکی از حوزه های که در طول سالیان برنامهریزی و تگذاری مغفول واقع شده است موضوع سلامت اجتماعی» است که تاملی بروضعیت اجتماعی ایران هم به نوعی تایید کننده نکته اشاره شده می باشد. درمطالعات مختلف انجلام شده داخلی وخارجی ازاینمفهوم اساسی و مهم سه تلقی وجود دارد. در تلقی اول، سلامت اجتماعی به عنوان وجهیاز سلامت فرد که در کنار سلامت جسمی و روانی قرار دارد. بر این اساس، سلامتاجتماعی وجوه مشترک زیادی با سلامت روان خواهد یافت. بین مفهوم سلامت روانی وسلامت اجتماعی فاصله نزدیكی وجود دارد همچنین مطالعات نشان داده اند کهمعیارهای (مقیاس های) سلامت اجتماعی همبستگی مثبت و معتدلی با معیارهای سلامتیروانی دارند.در تلقی دوم، سلامت اجتماعی به عنوان شرایط اجتماعی ایجاد کننده سلامت کهاحتمالاً با مفهومی وسیعتر به نام تعیین کننده های اجتماعی سلامت قابل برابری وهمتراز است.در تلقی سوم، سلامت اجتماعی به مثابه جامعه سالم که در آن به طور کلیوضعیت اجتماعی بهتری را شاهد باشیم. در این حالت، سلامت اجتماعی بر اساس شرایطفرهنگی و اجتماعی هر جامعه ای می تواند شاخصی متفاوت بیابد.

براساس منابع علمی مرتبط، مسئولیت اجتماعیشرکت‌ها در پیوند با مسئولیت شرکت در برابر جامعه، انسان‌ها، و محیطی است که شرکتدر آن فعالیت می‌کند و این مسئولیت از جستارهای اقتصادی و مالی فراتر می‌رود.مسئولیت اجتماعی شرکت در تعریفی روشن‌تر این گونه تعریف شده‌است: مسئولیت اجتماعیشرکت فعالیت‌هایی است که پیش برنده سود و منفعت اجتماعی بوده و فراتر از منافعسازمان و آن چیزی است که قانون بایسته می‌دارد».مطالبه از سازمان‌ها برایمسئولانه عمل کردن» در قبال جامعه، موضوعی است که با گسترش روزافزون اثرگذاری آن‌هابر محورهای تشکیل دهنده توسعه پایدار یعنی اقتصاد»، جامعه» و محیطزیست»، در دهه‌های پایانیقرن بیستم شدت گرفته و منجر به این شده‌است که مفهومی به نام مسئولیت اجتماعیسازمان ها در دنیای مدیریت ظهور پیدا کند.همچنین  در یک تعریف ساده، مسوولیت اجتماعی  یعنی اینکه سازمان‌ها در مقابل جامعه ای که درآن فعالیت می کنند مسئول هستند؛ چرا که از منابع انسانی، طبیعی و اقتصادی آناستفاده می کنند. بر خلاف نگاه سنتی به مدیریت و کسب و کار، سازمان‌ها دیگر فقط درمقابل سهام داران شان مسئول نیستند و نباید فقط به افزایش سود کوتاه مدت سهام دارانخود بیندیشند. بدین ترتیب انتظار می رود سازمان‌ها که در ارتباط با ذینفعان دیگرینیز هستند، خواسته‌های مشروع آن‌ها را هم مورد لحاظ قرار دهند. در هر کسب و کاری و از جمله شرکت‌هاییکه برای تولید ثروت و کسب و کار ایجاد شده‌اند باید صد در صد مسئولیت تمام کارهایخود که جنبه اجتماعی دارند را به عهده بگیرند. این مسئولیت در کسب و کار معمولی برعهده صاحب آن و در شرکت‌ها بر عهده هیئت مدیره و مدیر عامل آن شرکت است.

آنچه که در حال حاضر در زمینه این دو مفهوممی توان بر آن تاکید کرد این است که در کشورذ مت هم مسولیت اجتماعی و هم سلامتاجتماعی کمتر مورد توجه قرار گرفته اند .گرچه ممکن  مسولیت اجتماعی را بیش از  از سلامت اجتماعی شنیده یا دیده باشیم ولی آنچهکه در این حوزه اتفاق افتاده بیشتر بر محور ساخت و ساز خیریه ها، مدارسف درمانگاهها و . می باشد وکمتر بر حوزه سلامت اجتماعی با محوریت ارتقاء دانش و آگاهی کهآموزش یکی از راه های آن هستف متمرکز شده است.ضمن این که فکر می کنم نباید مسوولیتاجتماعی بنگاه ها و شرکت ها فقط بر محور آموزش باشد به همان نسبت نیز فکر می کنمنباید مسولیت اجتماعی صرفا بر ساخت و ساز خیریه ها و مدارس و . متمر کز باشد. بههمین دلیل باید تناسبی بین هر دو محور ایجاد شود. گر چه  فکر می کنم در این بین باید اولویت بر حوزهآموزش با محوریت سلامت اجتماعی باشد.اگر پیشگیری های اجتماعی که در افزایش سلامتاجتماعی تاثیر گذار هستند موردتوجه بنگاه ها برای ایفای مسوولیت اجتماعی قرار گیردزمینه برای داشتن جامعه ایی سالم تر بیش از پیش فراهم می شود تا در آن جامعه فقرکمتر وجود داشته باشد، محیط زیست حفظ شود، جرم و آسیب اجتماعی کمتر باشد، مردم درآرامش باشند، عدالت اجتماعی مورد توجه قرار گیرد، دسترسی مردم به سلامت و بهداشت ودرمان تسهیل شود، بی سوادی کمتر شود، حمایت اجتماعی وجود  داشته باشد و.لذا ضروری است بنگاه هایاقتصادی حوزه های مرتبط با  ایفای مسولیتاجتماعی خود را به سمت سلامت اجتماعی و اموزش سوق دهند.اقدامی که پانزدهم مهر ماهتوسط بیمه سرمد انجام شد و برای ارتقای سطح آکاهی مددکاران اجتماعی وکارشناساناجتماعی و روانشناختی با همکاری انجمن مددکاران اجتماعی ایران و کرسی سلامتاجتماعی یونسکو دانشگاه تهران و دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران  نشستس تخصصی برگزار کرد که این اقدام را بایدبزرگ مرد تا دیگر بنگاه ها  هم برای ایفایمسولیت اجتماعی در حوزه سلامت اجتماعی بیش از پیش ترغیب شوند.

 

« اطلاع رسانی درباره ایدز را فراموش نکنیم»

ایدز و اطلاع‌رسانی شفاف به جامعه

« سلامت اجتماعی در حوزه مسوولیت اجتماعی»

اجتماعی ,سلامت ,حوزه ,های ,مسئولیت ,شرکت ,سلامت اجتماعی ,که در ,است که ,مسولیت اجتماعی ,در آن ,ایفای مسولیت اجتماعی ,حوزه سلامت اجتماعی ,مددکاران اجتماعی ایران ,انجمن مددکاران اجتماعی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مهدی امان زاده 68 taitileca طراحی سایت در کرج|طراحی وب سایت درکرج|آذران وب شعبه کرج|شرکت طراحی سایت در کرج|شرکت طراحی وب سایت در کرج|دامنه|هاست0 omhudtisbpor دانلود فیلم , دانلود فیلم خارجی, دانلود فیلم دوبله فارسی, پیس کمپ perbinggrilto جالق خدمات کامپیوتری حمید breezcelweelas Susan's receptions amtogasen