محل تبلیغات شما

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران:

شاخص‌های رفاه کودکانسنجش ملی نمی شود

 

  چلک گفت:مشکل اصلی فقر کودکان این است کهسنجشی از شاخص های رفاهی و اجتماعی و سلامت روانی و فردی آنها به صورت خاص انجامنمی دهیم و شاخص های رفاه کودکان سنجش ملی نمی شود.

سید حسن چلک درگفت و گو با خبرنگار خبرگزاری مهر در پاسخ به اینکهآیا برای رفع فقر کودکان توسط متولیان دولتی برنامه ریزی مدونی انجام شده و خروجینیز داشته  است، اظهار کرد: مساله فقر کودکان موضوعی است که باید درباره آنمطالعات و پژوهشی های دقیقی انجام داد و نمی توان به راحتی درباره آن اظهار نظرکرد. برای نمونه با توجه به تشدید تورم در سال جاری هنوز تحقیقی درباره اثرگذاریاین تورم بر فقر کودکان انجام نشده است که با صراحت بگویم که فقر کودکان در کشوروخیم تر و تشدید شده است با نه؟

وی با بیان اینکه امسالدرباره گسترش فقر کودکان پژوهشی مشاهده نکرده‌ام، تاکید کرد: در شرایطی که فقر درجامعه رو به رشد باشد، کودکان بیش از سایر گروهها در معرض آسیب قرار می گیرند و درسلامت و روان ، جسم  و روح، تحصیل، افزایش کار آنها تاثیرگذار خواهد بود. نمیتوان در شرایطی که فقر در جامعه رو به رو رشد است، کودکان را مستنثی کرد بدونتردید در سال جاری که نرخ رشد اقتصادی در کشور کاهش یافته است، فقر کودکان نیز رشدخواهد یافت و آینده کودکان نیز بیشتر تهدید می شود. با این حال از چند سال پیش طرحها و برنامه های متعددی برای کاهش فقر کودکان و بهبود وضعیت کودکان در کشور دردستور کار قرار گرفته است و مهمتر اینکه مردم و سازمان های مردم نهادها نسبت بهکودکان و حقوق آنها حساس تر شده اند و سلامت اجتماعی و مراقبت اجتماعی از کودکاندر مرکز توجه قرار گرفته و تلاش شده در ت گذاری کلان کشور به این گروه ازجامعه نیز توجه شود.

رئیس انجمن مددکاراناجتماعی ایران  با اشاره به اینکه تغذیه کودکان و سلامت جسمی آن و واکسینهکردن آن نسبت به بیماری ها در روستاها مورد توجه قرار گرفته است، تصریح کرد: مشکلاصلی فقر کودکان در این است که سنجشی از شاخص های رفاهی و اجتماعی و سلامت روانی وفردی آنها به صورت خاص انجام نمی دهیم و این غفلت جدی است در حالی است که برایبرنامه ریزی کودکان به این شاخصه ها نیاز داریم.امید است سالانه به صورت مستمر اینشاخص ها سنجش شود تا بر اساس خروجی این شاخص ها نسبت به کودکان و رفع فقر از آنهابرنامه ریزی اجرایی داشته باشیم. کودکان سرمایه هر کشوری است و اگر غلفت نسبت بهآنها تداوم داشته باشند، صدمات جبران ناپذیری نسبت به سرمایه های اصلی هر جامعهخواهیم داشت.

چلک در پاسخ بهاینکه حساس شدن جامعه و  سمنها نسبت به فقرکودکان چه میزان نسبت به بهبود وضعیت این گروه مهم موثر بوده است، گفت: قطعا بیتاثیر نبوده است. در حوزه مراقبت های اجتماعی از جمله تحصیل و بهداشت و درماناثرات خود را داشته باشد اما انتظار می رفت که خروجی کار بیش از این باشد و حساسیتها نسبت به فقر کودکان بیشتر باشد. متاسفانه در بهبود شاخص های رفاهی کودکان بایدانتخاب اول باشد اما این انتظار کمتر مورد توجه قرار می گیرد اما در زمان گسترشفقر و فشارهای اقتصادی کودکان اولین گروهی هستند که حقوق آنها نادیده گرفته می شودو این مساله در مناطق محروم بیشتر رخ می دهد که تبعات منفی گسترش فقر کودکان زخمعمیقی بر کودکان و جامعه ایجاد خواهد کرد.

وی در پاسخ به اینکهآیا آماری از فقر کودکان در استانها و مناطق محروم وجود دارد، تاکید کرد: متاسفانهاین آمار وجود ندارد زیرا شاخص های رفاه کودکان سنجش ملی نمی شود که بر اساس خروجیکار برنامه ریزی و تصمیم گیری برای فقر کودکان انجام شود. با توجه به نبود سنجشهای ملی برنامه ریزی جدی را نمی توان نسبت به کودکان و فقر آنها داشت از این روبرنامه هایی که در راستای کاهش فقر کودکان در سازمان های دولتی و حتی خصوصی انجاممی شود خروجی لازم را نخواهد داشت زیرا مشخص نیست برای چه باید برنامه ریزی دقیقکرد.

رئیس انجمن مددکاراناجتماعی ایران  با تاکید بر اینکه برنامه ریزی ها درباره فقر کودکان کارآمدنبوده است، اظهار کرد: در صورتی که ثبات اقتصادی در کشور حاکم نشود و رشد اقتصادیهمچنان بماند، در صورتی که تدبیر لازم را نداشته باشیم قربانی اصلی گسترش فقر درکشور، کودکان خواهد بود. آینده هر کشوری به کودکان آن بستگی دارد از این رو بایدشاخص های رفاهی برای کودکان رشد یابد.

وی درباره نقص قوانینحمایتی از کودکان توسط مجلس نیز گفت: حساسیت نسبت به کودکان همیشه وجود دارد و درهر تصمیمی باید تمام نکات فرهنگی و اجتماعی را مورد توجه قرار داد، قوانینی که درمجلس درباره کودکان مطرح و بررسی می شود با تفاسیر مختلف مواجه و تصمیم گیری میشود. برای نمونه لایحه حمایت از حقوق کودکان از سال ۱۳۸۵ در مجلس بررسی آن آغازشده است در چندین مرحله رفت و برگشت به قوه قضائیه ،دولت و مجلس در نهایت در سالجاری تصویب می شود و همچنان چند ماده آن در حال بررسی است یعنی برای یک لایحهقانونی حمایت از کودکان ۱۲ سال زمان صرف شده است و همچنان در حال بررت. حساسیت در بخش کودکان بسیار بالاست.منبع: خبرگزاری مهر6 آبان98

کدخبر 4428047

 

« اطلاع رسانی درباره ایدز را فراموش نکنیم»

ایدز و اطلاع‌رسانی شفاف به جامعه

« سلامت اجتماعی در حوزه مسوولیت اجتماعی»

کودکان ,فقر ,های ,نسبت ,نمی ,برنامه ,فقر کودکان ,نسبت به ,برنامه ریزی ,کودکان در ,شاخص های ,رئیس انجمن مددکاران ,انجمن مددکاران اجتماعی ,مددکاران اجتماعی ایران  با

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

هنر در خانه|قلاب بافی deisessamscab ***هیـئـت بسیـجیــان بقـیه الله الاعظـم (عج) خزانه شهید بخارایی ergumteogrup ̯ دهکده ی من ̯ hyrdplenintem باشگاه هیربد 10 sopameve بیدساکی بختیاری rabackfullprot