محل تبلیغات شما

غفلت ناشیانه بودجه ۹۹ در حوزه آسیب‌های اجتماعی

Image result for  چلک


رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایرانبا انتقاد از کاهش بودجه حدودا ۱۰ درصدی حوزه آسیب‌های اجتماعی در سال آینده، نسبت به پیامد اینتصمیمات هشدار داد.

سیدحسن چلک در گفت‌وگو باایسنا، با بیان اینکه امروز با یک واقعیت در کشور مواجهیم که آن هم نگرانیاز گسترش آسیب‌های اجتماعی و تنوع این آسیب‌هاست، افزود: هیچکس نمی‌تواند منکر اینشرایط نگران کننده باشد. جلساتی که از سوی خود مقام معظم رهبری برگزار شده است همنشان می‌دهد که حال کشور در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیازمند توجه است. طبیعتا برهمین مبنا تگذاری‌هایی در قانون برنامه ششم توسعه، مصوبات شورای اجتماعی کشورو قوانین قبلی مثل ماده ۸۰ و ۱۰۲ و ۱۰۱،  ۱۰۶ برنامه ششمتوسعه صورت گرفته است.

وی افزود: گاهی در خصوص کاهش بودجهحوزه اجتماعی این توجیه عنوان می‌شود که هزینه این بودجه شفاف نیست و معلوم نیستچه اقدامی با آن صورت گرفته است؟، اما این موضوع ربطی به اصل بودجه ندارد بلکهمشکل اینجاست که برخی افرادی که برای مدیریت بودجه مسئول هستند، توانمندی لازم برایاستفاده از این بودجه حداقلی را ندارند.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایرانبا اشاره به اینکه مقایسه بودجه امسال و سال آینده براساس گزارشی که از سوی مرکزپژوهش‌های مجلس در این حوزه تهیه شده است،  نشان می‌دهد که در مجموع ۹.۸۲ درصد از بودجه حوزه آسیب‌هایاجتماعی کاهش یافته است، اظهار کرد: این موضوع نشان می‌دهد مساله آسیب‌های اجتماعیبرای دولت اولویت ندارد. شاید بودجه بخشی از این نقش را به عهده داشته باشد، اماهیچکس نمی‌تواند نقش بودجه در توسعه کمی و کیفی خدمات را انکار کند.

چلک با اشاره به اینکه درحوزه اعتیاد حدود ۵.۵ درصد و در حوزه طلاق نیز  ۷.۴ درصد رشد در بودجه سال آینده پیش بینی شده است، تصریح کرد: ایندرحالیست که در موضوع حاشیه‌نشینی ۱.۶ درصد، کودکان آسیب پذیر و همچنین سوء تغذیه کودکان حدود ۱۷ درصد کاهش و در سایر آسیب‌هایاجتماعی هم تقریبا ۱۲ درصد کاهش بودجه پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه پیشگیرینیز تقریبا ۱.۳ درصد رشد منفیپیش بینی شده است، ادامه داد: این درحالیست که در حوزه خدمات بازتوانی معتادان ۲۰۴ درصد رشد داشته‌ایم. یعنی به جایاینکه روی حوزه پیشگیری سرمایه گذاری کنیم در مرحله بعد از درمان سرمایه گذاریکرده‌ایم. البته در حوزه درمان هم حدود ۲۳ درصد کاهش داشته‌ایم.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایرانبا بیان اینکه ایران کشوری است که در کنار بزرگترین تولید کنندگان مواد مخدر دنیاقرار دارد، افزود: ترانزیتی که از طریق کشور ما انجام می‌شود باعث شده که مبارزهبا این روند، ویژگی خاصی در کنار پیشگیری و بخش‌های اجتماعی اعتیاد داشته باشد بااین حال بودجه‌ای که در لایحه ۹۹ برای پلیس مواد مخدر با عنوان برنامه مبارزه با قاچاق مواد مخدردیده شده تقریبا بیش از ۴۷ درصد کاهش یافتهاست.

چلک در ادامه توضیح داد: درستاست که اعتقاد داریم باید برنامه‌های اجتماعی و پیشگیری تقویت شود، اما این بهمنزله کم کردن بودجه حوزه مقابله و مبارزه نیست. در حوزه پیشگیری از اعتیاد سازمانبهزیستی هم شاهدیم که بیش از ۱۵ درصد رشد منفی در این حوزه اتفاق افتاده است. در حوزه درماناعتیاد بهزیستی هم ۱۰ درصد کاهش بودجه در نظر گرفته شده است. این موضوعات جزو محورهای ۵ گانه دارای اولویت در کشور است اماظاهرا افرادی که لایحه بودجه را نوشته‌اند اولویت‌ها را کنار گذاشته‌اند، درحالیکه امنیت ما با این حوزه گره خورده است.

وی با تاکید بر اینکه در حوزهبرنامه‌های کلی آسیب‌های اجتماعی نیز در مجموع ۱۲ درصد کاهش داشته‌ایم، اظهار کرد: در مورد برنامه‌های پیشگیری ازایدز در بهزیستی هم ۱۸.۷ درصد رشد منفی و در حوزه رصد آسیبها نیز ۳ درصد رشد منفی داشته‌ایم.

به گفته رئیس انجمن مددکاراناجتماعی ایران در حوزه حمایت از بزه دیدگان وزارت دادگستری هم بودجه ۲۰ درصد کاهش اتفاق افتاده است. بااین وجود در بخش حمایت‌های اجتماعی وزارت دادگستری هم رشد ۳۶ درصدی پیش بینی شده است. ایندرحالیست که در حوزه بازماندگان از تحصیل و توسعه عدالت آموزشی هم بیش از ۴۵ درصد رشد منفی در نظر گرفته شدهاست.

چلک با اشاره به اینکه تنهابخشی که رشد قابل توجه داشته بحث پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی با  ۱۳۲ درصد رشد مثبتاست، ادامه داد: در حوزه آسیب‌های اجتماعی انتظار داریم مجلس بازنگری لازم راانجام دهد و بودجه حوزه آسیبهای اجتماعی را از این وضعیت اسف بار به یک نقطه مطلوب‌ترمتناسب با آنچه در جداول برنامه ششم نوشته شده، برساند. این درحالیست که با منابع پیش بینی شده نه جداولبرنامه ششم قابل تحقق است و نه در سند چشم انداز ایران ۱۴۰۴ برای کشور پیش بیینی شده تحقق می‌یابد.همچنین سال آینده با این شرایط باید منتظر آمار بیشتر آسیب‌های اجتماعی در حوزه‌هایمختلف باشیم و عوارض آن را هم شهروندان پرداخت کنند.

انتهای پیام/ایسنا/23 بهمن 98

 

« اطلاع رسانی درباره ایدز را فراموش نکنیم»

ایدز و اطلاع‌رسانی شفاف به جامعه

« سلامت اجتماعی در حوزه مسوولیت اجتماعی»

حوزه ,اجتماعی ,بودجه ,درصد ,آسیب‌های ,هم ,در حوزه ,آسیب‌های اجتماعی ,درصد رشد ,درصد کاهش ,حوزه آسیب‌های ,حوزه آسیب‌های اجتماعی ,مددکاران اجتماعی ایران ,انجمن مددکاران اجتماعی ,رئیس انجمن مددکاران

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

یک قدم مانده به عشق cleanuplocheaps sonpinecfudd لاغری atevitpar Marilyn's style hornwholrefil fekray pariiishon khodam سردرد وبلاگ سفیر تاریخ