محل تبلیغات شما

در میزگرد مهر بررسی شد؛

آثاراجتماعی کرونا در زندگی مردم/تبعات روانی بیماری را جدی بگیریم


نشست بررسی آثار اجتماعی بیماری کرونا ویروس در جامعه و تبعاتروانی این بیماری، با حضور دو کارشناس مسائل اجتماعی و روانشناسی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست بررسی آثار روانی و اجتماعی ویروس کرونابر جامعه با حضور حسن چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران و شیما جراحیروان شناس و مشاور خانواده برگزار شد.

مدیریت بحران خیلی مهم است

در ادامه این نشسترئیس انجمن مددکاری اجتماعی نیز با اشاره به آثار روانی و اجتماعی مقابله با ویروسکرونا که در میان مردم ایجاد شده، گفت: هر اتفاقی که در جامعه رخ می‌دهد یک گروهیدرگیری بیشتری دارند و در خصوص ویروس جدید نیز درگیری کادر مراکز درمانی وبیمارستان‌ها بیش از سایرین است و به همین دلیل باید ت گذاری درستی انجام شودتا حوزه بهداشت و درمان از این گروه مراقبت بیشتری انجام دهد.

وی افزود: در دو سهسال اخیر بحران‌های متعددی را در جامعه تجربه کردیم و تجربه نشان داده مدیریتاثربخش و بالعکس می‌تواند اطمینان و عدم اطمینان را در میان مردم به وجود بیاورد.ما در بحران‌ها خوب مدیریت نکردیم و نتیجه این مدیریت بد، ایجاد استرس و نگرانی درجامعه شده است.

ما در بحران‌ها خوب مدیریت نکردیم ونتیجه این مدیریت بد، ایجاد استرس و نگرانی در جامعه شده است چلک ادامه داد: زمانی که موضوع کرونا در چین مطرحشد دو ماه قبل بود و در حال حاضر ۶۱ کشور درگیر آن هستند. در ایران دو ماه مفید رابرای ارائه اطلاعات درست و مفیدبه مردم و ظرفیت سنجی و نیاز سنجی از دست دادیم.مسئولان می‌توانستند با آماده سازی بین بخشی و ارائه اطلاعات پیشگیرانه به مردم،طی این دوماه از بروز اتفاقات بد و بحران ایجاد شده، جلوگیری کنند. در این صورت هماکنون شاهد ایجاد ترس و استرس و نگرانی‌های زیاد در میان مردم نبودیم.

رئیس انجمن مددکاریاجتماعی با تاکید بر اینکه زیرساخت‌های ما امکان پاسخگویی به مردم را ندارد، گفت:مسئولان بعد از یک ماه به فکر این موضوع افتاده‌اند که برای تهیه ماسک، الکل وغیره نیاز سنجی شود در حالی که دو ماه تمام را از دست دادیم. از سوی دیگر ظرفیتتخت‌های بیمارستانی که داریم می‌توانست با برنامه ریزی درست، مشکلی برای درمان ومداوا و همچنین مراجعه مردم به وجود نیاورد.

وی در خصوص تهیهماسک به قیمت بالا اظهار داشت: شبکه تولید و توزیع ماسک در حال حاضر دچار مشکل شدهو بسیاری از مردم که از قبل اقدام به تهیه این لوازم بهداشتی نکرده بودند، برایتهیه آن دچار مشکل شده و در برخی موارد با قیمت‌های بسیار گزاف آنها را خریداریکردند. در حالی که این تجهیزات برای پیشگیری باید طی این مدت از سوی مسئولان فراهممی‌شد.

چلک به تناقضو ارائه اطلاعات به مردم اشاره و تصریح کرد: مسئولان اطلاعات یک دست و درستی منتقلنمی‌کنند و هر کسی یک حرف می‌زند در حالی که باید یک مرجع رسمی برای ارائه اطلاعاتوجود داشته باشد که متأسفانه ما نداریم. موضوع دیگر شیوه انتقال و سرعت انتقالویروس است که در مقایسه با ویروس‌های دیگر بسیار زیاد بوده و فراگیری را در میانمردم ایجاد کرده است که این باعث ترس مردم می‌شود.

وی ادامه داد: درخصوص برخی از بیماری‌ها مانند ایدز کسانی نگرانند که رفتار پرخطر دارند اما ویروسکرونا که در همه جا پخش است با آن متفاوت بوده و نشان می‌دهد که باید نگران اینویروس بود. برخی از مردم جامعه، خود مراقبتی را جدی نمی‌گیرند و همچنین بهداشتفردی و محیط را رعایت نمی‌کنند و همین موضوع باعث می‌شود که در هنگام شیوع ویروس،استرس بیشتری داشته باشند.

برخی افراد جامعه خود مراقبتی را جدینمی‌گیرند و بهداشت فردی و محیط را رعایت نمی‌کنندرئیسانجمن مددکاران اجتماعی ایران با تأکید بر اینکه عدم اطمینان از اطلاع رسانی درستمسئولان باعث شده تا مردم استرس‌های روانی و اجتماعی شأن بیشتر شود، خاطرنشان کرد:برخی از این موضوع بهره برداری ی می‌کنند و دعوای بین گروه‌ها باعث می‌شود عدماطمینان در میان مردم بیشتر شود و در این میان کودکان آسیب پذیرتر می‌شوند.

چلک گفت: اگرهمبستگی در میان مردم ایجاد شود و گران فروشی‌هایی که این روزها شاهدش هستیم نباشدبه مرور اضطراب‌ها نیزکم می‌شود. باید بررسی شود که ویروسی که کمترین فوتی را درمیان ویروس‌ها را دارد چرا باعث ایجاد ناراحتی شده که البته یکی از مهمترین دلایلآن نداشتن ت رسانه‌ای درست در کشور است که باعث تزریق اضطراب در جامعه شده استو باعث می‌شود سرمایه اجتماعی جامعه هم کمتر شده و مردم بیشتر احساس تنهایی کنند وپشتوانه کمتری نیز احساس کنند و از آنجایی که پشتوانه‌ای نداشته، اطمینان نیز کمترو نگرانی نیز بیشتر می‌شود.

باید جلوتر از فضای مجازی حرکت کنیم

وی یادآور شد: درجامعه چرا باید فضای مجازی جلوتر از فضای رسمی کشور باشد. نااطمینانی از عدم ارائهآمار و ارقام درست و حتی دیرگفتن آمار خود باعث ترس و استرس می‌شود. در حالی کهفقط با انجام موارد پیشگیرانه و خود مراقبتی می‌توان با این ویروس مقابله کرد.باید ظرفیتی را برای غربال گری در جامعه ایجاد کنیم و با تگذاری و مدیریت درستاز مراکز خصوصی درمانی استفاده شود.

رئیس انجمن مددکاراناجتماعی گفت: در جامعه‌ای که به مدیریت بحران امیدی نیست طبیعی است که وقتی چشم مابه دستان آنها است، استرس‌ها نیز زیاد شود.

وی با اشاره بهاینکه ایجاد مرجع رسمی اطلاع رسانی می‌تواند تا حدودی در کم شدن استرس و اضطرابمردم نقش داشته باشد، خاطرنشان کرد: به رغم اینکه دو ماه زمان مفید را از دستدادیم اما باز هم می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های کشور و دستگاه‌های مختلف با اینبحران مقابله کرد.

به گفته چلک،نظام روان شناسی و بهزیستی کشور یکی از وظایفش این است که در شرایط بحران برای ذینفعان خود پروتکلی داشته باشد اما این گونه نیست و مشکل ما این است که انسان‌هایدر شرایط بحرانیم و زمانی که مشکلی ایجاد شد، همه درگیر آن می‌شویم.

مشکل ما این است که انسان‌های درشرایط بحرانیم و زمانی که مشکلی ایجاد شد، همه درگیر آن می‌شویموی با اشاره به اینکه به جز شهرداری تهران هیچ سازمانیبه سراغ انجمن مددکاری نیامد و از ما کمک نخواست، اظهار داشت: می‌توان از ظرفیتخود محله‌ها، مساجد، پایگاه‌های مقاومت، تشکل‌های غیر دولتی، درمانگاه و پارک‌هایمحل استفاده کرد و به آنها اطلاعات درست داد و اینگونه روش‌های پیشگیرانه را اعمالکرد.

رئیس انجمن مددکاراناجتماعی ایران تأکید کرد: در شرایط فعلی هر کسی جای مردم باشد حق دارد که نگرانشود و این طنزها و جک‌هایی که در فضای مجازی پخش می‌شود ناشی از همین نگرانی است.

وی با اشاره بهاینکه شرایط بحران آدم‌های خاصی را نیز می‌خواهد، تصریح کرد: وقتی مردم می‌بینندکه نه تجهیزات درستی است و نه اطلاع رسانی و نه اقدام درست، در این صورت دچاراسترس و نگرانی می‌شوند و در هر خانواده کافی است که یک نفر استرس داشته باشد و بهراحتی به اطرافیانش منتقل می‌شود.

چلک با تأکیدبر اینکه خود مراقبتی در ایران رعایت نمی‌شود، ادامه داد: رعایت بهداشت فردی یکیاز مواردی است که با اجرای درست آن می‌توان جلوی ویروس را گرفت.

مردم باید بر ترس خود از کرونا غلبهکنند

جراحی به بحران‌هاییکه از ابتدای سال ۹۸ در کشور ایجاد شد اشاره کرد و گفت: ابتدای سالرا با سیل آغاز کردیم و نوروز ۹۸ بسیاری از مردم به همین دلیل مسافرت نرفتند وبعد از آن نیز اتفاقات بد و بدتری گریبان گیر کشور شد و در پایان سال نیز با ویروسکرونا مواجه شدیم و طبیعی است که در این شرایط کمی مردم نگران و مضطرب باشند امااگر مدیریت بحران درستی در کشور حاکم شود، می‌تواند جلوی افزایش این ترس و اضطرابرا بگیرد و مردم با غلبه بر ترس خود راه‌های پیشگیری از بیماری کرونا را انجامدهند.

وی افزود: از دو ماهقبل اگر روش‌های خودآگاهی و خود مراقبتی را اجرایی می‌کردیم امروز شاید با این حجمزیاد ناامیدی و اضطراب مردم مواجه نبودیم.

از دو ماه قبل اگر روش‌های خودآگاهی وخود مراقبتی را اجرایی می‌کردیم امروز شاید با این حجم اضطراب مواجه نبودیمروان شناس و مشاور اظهار داشت: فردی که دچار بحران شدهاگر بخواهد به مشاوره‌های تلفنی رجوع کند، دقیقه‌ای ۴۵۰ تومان از او می‌گیرندو به همین دلیل در شرایط فعلی حتی امکان استفاده از مشاوره تلفنی را نیز ندارندچرا که هزینه آن بیشتر از مراجعه حضوری است. از سوی دیگر ذهن آگاهی مردم نسبت بهاین ویروس پایین است و باعث می‌شود سیستم ایمنی به صورت ناخودآگاه پایین بیاید وبا افزایش مشکلات جامعه، وقتی برای بررسی مشکلات از نظر روان شناسی باقی نمی‌ماندچرا که کودک ۶ ساله‌ای که در خانه حبس شده بعد از یک تا دو ماهنمی‌تواند مانند گذشته دوباره به جامعه بازگردد و در این زمان مشکلات بیشتر خواهدشد.

جراحی خاطرنشان کرد:باید ذهن آگاهی مردم را بالا بیاوریم، اطلاعات درست بدهیم و با آنها صادق باشیم کههمه این موارد باعث می‌شود استرس پایین بیاید.

چلک گفت:آنهایی که خود مراقبتی و حمایت روانی و اجتماعی دارند معمولاً در مواجهه با بحران‌ها،استرس و اضطرابشان کمتر است. هر بحرانی که در ایران ایجاد می‌شود پشت سر آن بحران‌هاینهفته دیگری وجود دارد. مشکل ما این است که هیچ زمانی از بحران‌ها درس نمی‌گیریم وبراساس آمارهای موجود کشور ما جز ۱۰ کشور بحران زا در دنیاست.

وی افزود: براساساین آمار باید آمادگی مواجهه با بحران‌ها را داشته باشیم اما متأسفانه برعکس است.اگر فاصله بین دولت ومردم زیاد نباشد ومدیریت بحران درستی انجام شود در این صورتبسیاری از مشکلات کم خواهد شد.

رئیس انجمن مددکاراناجتماعی ایران در خصوص راهکارهای کاهش استرس نیز خاطرنشان کرد: آموزش، آمادگی‌هایروانی- اجتماعی و ذهنی، مهارت‌هایی برای عبور و گذر از ترس، ایجاد اطمینان واعتماد در میان مردم، اطلاع رسانی درست و انتقال درست این اطلاعات، استفاده درستاز ظرفیت تشکل‌های غیر دولتی، رسانه‌ها، سازمان‌ها و فضای مجازی و و. ازجملهراهکارهایی است که می‌توان برای عبور از بحران فعلی و غلبه بر ترس و اضطراب مردماز سوی مسئولان انجام شود.خبرگزاری، 14 اسفند 98

 

« اطلاع رسانی درباره ایدز را فراموش نکنیم»

ایدز و اطلاع‌رسانی شفاف به جامعه

« سلامت اجتماعی در حوزه مسوولیت اجتماعی»

مردم ,اجتماعی ,ایجاد ,می‌شود ,جامعه ,بحران ,است که ,که در ,در میان ,در جامعه ,خود مراقبتی ,انجمن مددکاران اجتماعی ,رئیس انجمن مددکاران ,مددکاران اجتماعی ایران ,برای ارائه اطلاعات

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

herpotembols Ina's game نوین بتن،دستگاه فوم بتن،فوم شیمیایی،بلوک سبک ،مواداولیه بتن سبک Mark's memory فیتنس کار Ignacio's life bumbxideto فایل تک انلاین d-golgoli rolenlaba