محل تبلیغات شما

رییس انجمن مددكاران اجتماعی پیشنهاد كرد:مراکزپیشگیری از آسیب محله محور راه‌اندازی شود

چلک با اشاره بهموافق نبودنش با راه‌اندازی اردوگاه‌های اجباری برای معتادان خواستار تشکیل مراکزپیشگیری از آسیب محله محور با محوریت بخش خصوصی شدبه گزارش پایگاه خبریتحلیلی رادیو گفت‌وگو، حسن چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی در برنامه هاشوربا موضوع معتادان متجاهر؛ بایدها و نبایدها» با اشاره به اینکه در تمام مراکزارائه کننده خدمات درمانی، مددکاران حضور دارند و نقش‌های خاص خودشان را ایفا می‌کنند،گفت: در مراکز ماده ۱۶ هم مددکاران حضور دارند و اگر خانواده افراد دردسترس باشند با آنها ارتباط برقرار می‌کنند.وی با اشاره به اینکهفعالیت مراکز ماده ۱۶ از سال ۹۲ به بعد بیشتر شده گفت:حضور مددکار اجتماعی در این مراکز از همان زمان تعریف شده بود.

نقش پایین مددکاران درمراکز اردوگاه اجباری

رئیس انجمن مددکاراناجتماعی سپس گفت: در این مراکز نقش مددکاران به اندازه مقام قضایی نخواهد بود چراکه این مراکز با هدف نگهداری اجباری معتادان راه اندازی شد.وی با بیان اینکه باراه اندازی و گسترش مراکز نگهداری ماده ۱۶ موافق نیستم، گفت:اینکه افراد جمع شوند خوب است اما از نظر تاثیرگذاری با شکلی که اجرا می‌کنیم،بیشتر هزینه است و اثربخشی لازم را ندارد. البته برخی معتقدند با جمع آوری افرادسرقت‌ها کم می‌شود.

یک طرح موفق توسط تولددوباره

چلک طرح اجرا شدهتوسط جمعیت تولد دوباره عید سال ۹۳ را که معتادان متجاهر در قالب ماده ۱۶ جمع آوری می‌شدند امابه جای ارجاع به این مراکز در اختیار مراکز این جمعیت قرارمی گرفتند و در آنجامددکاران اجتماعی نقش آفرینی می‌کردند را موفق عنوان کرد و گفت: در آنجا مددکارانهمراه خانواده افراد بودند و طرح مذکور در هفته مبارزه با مواد مخدر آن سال که چندماه بعد بود اثراتش را نشان داد.وی افزود: طرح فوق بعدتر ادامه پیدا نکرد.در بخش دیگری چلکبا طرح سوالی گفت: چقدر می‌خواهیم اردوگاه اجباری بزنیم، اظهار داشت: عمده افرادیکه در اردوگاه‌ها قرار می‌گیرند به درمان جواب نمی‌دهند.

نی معتاد در مراکزماده ۱۵ نگهداری می‌شوند

وی همچنین گفت: مراکزنگهداری ن هم در قالب ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر فعال هستند اما آنچهبه لحاظ شیوع شناسی نشان می‌دهد فراوانی ابتلای ن و روند آن که از سال ۸۶ تا ۹۴ بررسی شده است روندیصعودی است. به این ترتیب وقتی روند ابتلا بیشتر می‌شود خدمات هم به تناسب می‌بایستتوسعه پیدا کند.وی لازمه برنامه ریزی کردن مرتبط با ن معتاد و متجاهر را در نظرگرفته تناسب با ویژگی‌های خود این افراد دانست.در بخش دیگری بااشاره به آمارهای اعتیاد در کشور مبنی بر جمعیت ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفری معتادان که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر آنها دایمیهستند تأکید کرد: البته آمار واقعی همیشه بالاتر از آمارهای رسمی است و این موضوعدر همه دنیا صدق می‌کند.

زنجیره درمان ناقص است

چلک در واکنش بهصحبت دیگر مهمان برنامه همچنین گفت: با این صحبت که زنجیره درمان ناقص است موافقهستم اما بخش عمده‌ای از این نقص را مربوط به ماهیت خود افراد معتاد متجاهری می‌دانم.خیلی از افراد شرایطی برای اینکه بتوانیم آنها را توانمند کنیم ندارند.وی با بیان اینکه نیرویانتظامی قدرت زیادی در جمع آوری دارد به طرح این موضوع پرداخت که بعد از این جمعآوری هم اهمیت دارد، اینکه ادامه کار چگونه است.رئیس انجمن مددکاراناجتماعی گفت: خیلی افراد به درمان پاسخ نمی‌دهند. چلک با بیاناینکه چرخه حمایت‌های اجتماعی پس از نگهداری در مراکز هم اهمیت دارد به تأکید اینموضوع پرداخت که در جایی که حمایت باشد میزان آسیب پذیری افراد بعد خروج از مراکزکمتر می‌شود و مجدد پروژه تولد دوباره در سال ۹۲ برای نگهداری معتادانمتجاهر را طرحی موفق دانست و دلیل آن را حضور پررنگ مددکاران اجتماعی عنوان کرد واینکه این کارشناسان با خانواده‌های افراد ارتباط برقرار می‌کردند و مجموعه عواملموجب شد میزان آسیب پذیری به حداقل رسیده بود.

طرح تولد دوباره بازهماجرایی شود

وی خواستار اجرای مجددهمان مدل برای معتادان متجاهر شد و گفت: چاره‌ای نداریم جزء اینکه به سمت کاهشآسیب برویم.رئیس انجمن مددکاران با اشاره به اینکه در ت‌های کلی مقابله بامواد مخدر که در سال ۸۵ توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد و همچنین قانون اینحوزه در سال ۸۹ رویکرد کاهش آسیب پذیرفته شده است گفت: درت‌های کلی مورد اشاره یک بند آورده شده است که اگرکارهای انجام شده در این بخشجوابگو نبود به عرضه مواد مخدر کم خطر روی بیاوریم.

وی با اشاره به تغییراتقانون مرتبط با مواد مخدر در سال ۷۶ مجدد تأکید کرد: بعد اصلاح قانون یافته‌ها نشانداد که بعضی فعالیت‌ها در این بخش باید تغییر کند.
اعتیادرا نمی‌شناسیم. چلک تغییر و اصلاح قانون را براساس تجربه زیسته عنوان کرد وادامه داد: الان به استناد تجارب دنیا هم این تغییر رویکرد مدنظر است.

وی افزود: اعتیاد یکپدیده ناشناخته است و به ویژه شخص معتاد ناشناخته مانده است.رئیس انجمن مددکارانگفت: ما بعضی تجربه‌هایمان را تکرار می‌کنیم، در حالی که راهکار‌مان برای موضوعمعتادان متجاهر می‌تواند وصل کردن این افراد به نظام‌های کاهش آسیب محله‌ای باشد،مدیریت این بخش را هم می‌توان به سازمان‌های غیردولتی دارد و اینها محله محور کارکنند.وی تأکید کرد: هرچه جلوتر می‌رویم باید تعداد مراکز ماده ۱۶ را افزایش داد چرا کهروند اعتیاد خیلی مواقع با فقر، تن فروشی گره می‌خورد و این عوامل مانع پذیرش فرددر خانواده می‌شود. [اشاره مجدد به اینکه رویکرد تغییر کند]

اعتیاد فرابخشی است

چلک گفت: موضوعاعتیاد فرابخشی است و اجرای برنامه‌ها تنها از عهده سازمان بهزیستی بر نمی‌آید. بههمین دلیل هم در ستاد مبارزه با مواد مخدر ۱۵ مرکز و سازمان و.عضو هستند.در بخش دیگری این کارشناس مسائل اجتماعی با اعلام اینکه از ظرفیتوقف و موقوفات می‌توان در مورد برنامه‌های مرتبط با امور اجتماعی و معتادان متجاهراستفاده کرد، ادامه داد: پیشتر هم پیشنهاد کرده بودم از مدل‌هایی از برنامه‌ها بارویکرد استفاده از منابع در اختیار نهادهای مذهبی و دینی و اوقاف استفاده شود.وی ادامه داد: مهم ترینکارکرد وقف، خمس و زکات و منابع مشابهی که با رویکرد دینی پرداخت می‌شود، ارائهخدمات اجتماعی است. امروز هم اقتضای جامعه‌مان این است که بتوانیم یکسری خدماتاجتماعی را -با این منابع- به این گروه‌ها بدهیم. به عنوان مثال استفاده از ظرفیتبنیاد برکت که یکی از کارکردهایش در حوزه اجتماعی- فرهنگی است.

انتظار از نهادهاییهمچون آستان قدس رضوی

وی به طرح این موضوعپرداخت که همچنین می‌توان از منابع آستان قدس رضوی و دیگر نهادها این چنین بههمراه بودجه مردمی و مشارکت آنها استفاده کرد.
ویگفت: مشکل‌مان این است که باراصلی منابع چرخه درمان و حمایت اجتماعی به بودجه کمدولت وصل شده است و نهادها و سازمان‌های مورد اشاره هم وقتی برچسب –ارائه خدمات-به معتاد می‌خورد آن را پس می‌زنند.

وی ادامه داد: در خصوصارائه خدمات اجتماعی توسط این نهادها تا کنون بنیاد برکت فعالیت اجتماعی را درقالب مسئولیت اجتماعی خود شروع کرده است، بنیاد مستضعفان هم در حوزه خانواده‌هایدارای عضو معلول کار کرده است، در دوره مدیریت حجت الاسلام رئیسی در آستان قدسرضوی هم این مجموعه در حوزه حاشیه نشینی کارهایی انجام داد. اما به طور کلی اینفعالیت‌ها توسط نهادهای مذکور نهادینه شده نیست. این باید تبدیل به موضوعی جدیبرای سازمان‌ها شود که منابع آنها در حوزه خدمات اجتماعی تخصیص پیدا کند.

وی افزود: چنین سازمان‌هاییطی یکی دو سال اخیر کمی ورود کرده‌اند اما سهم‌شان ناچیز است.منبع:رادید گفت وگو24تیر99

 

« اطلاع رسانی درباره ایدز را فراموش نکنیم»

ایدز و اطلاع‌رسانی شفاف به جامعه

« سلامت اجتماعی در حوزه مسوولیت اجتماعی»

اجتماعی ,مراکز ,اینکه ,هم ,وی ,مددکاران ,اشاره به ,با اشاره ,مواد مخدر ,معتادان متجاهر ,با مواد ,رئیس انجمن مددکاران ,انجمن مددکاران اجتماعی ,ارائه خدمات اجتماعی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Charlie's site helpsarsmersu شهر دخترا دانلود رایگان نمونه سوالات آزمون آئین نامه راهنمائی و رانندگی و شهری بهمراه فیلم آموزش رانندگی به فارسی James's collection sandpratlitunb girls-x-x صفحه شخصی نبی الله باستان فارسانی meosadesa طبیعت