محل تبلیغات شما

در قالب یک نشست انجام شد؛

بررسی معیشت سالمنداندر دوره شیوع کرونا


معاون پژوهشی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست تخصصی "معیشت سالمندان در دوره شیوعکرونا"  از برگزاری اولین همایش ملی سالمندی به‌صورت وبیناری در بهمن‌ماه خبر داد.

به گزارش ایسنا، فرج حسینیان معاونپژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در ابتدای وبینار تخصصی "معیشتسالمندان در دوره شیوع کرونا" با اشاره به برگزاری پنجمین نشست از سلسله نشست‌هایتخصصی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه سالمندی گفت: پیش از شیوعویروس کرونا، سلسله نشست‌هایی با موضوعات تخصصی "سالمندی سالم درایران:چالشها و راهکارها" ، " حمایتهای اجتماعی و سالمندی"،"سقوط در سالمندان؛ پیامدها و راهکارها" و "ورزش و سلامتسالمندی" توسط گروه پژوهشی این واحد جهاد دانشگاهی برگزارشد، ولی برگزاریحضوری این سلسله نشست‌ها موقتا متوقف شده و این سلسله نشست ها به صورت وبیناریادامه خواهد داشت.

وی همچنین از برگزاریاولین همایش ملی سالمندی به‌صورت وبیناری در بهمن‌ ماه خبر داد و گفت: این همایشملی با موضوع نگاشت نهادی در حوزه سالمندی است یعنی وظایف و مسئولیت‌های هرکدام ازنهادها و سازمان‌ها باهدف هم‌افزایی در این حوزه مورد بررسی قرارمی‌گیرد.

رییس انجمن مددکاراناجتماعی ایران :

ضرورت ایجاد بانکاطلاعاتی در حوزه سالمندی

در ادامه دکتر سید حسن چلک- رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران - با بیان اینکه هرچه افراد قبل ازبحران آمادگی، مهارت و حمایت بیشتری داشته باشند در بحران آسیب‌پذیری کمتری خواهندداشت، گفت: یکی از مهمترین نکات در بحث مددکاری اجتماعی همین مساله است.

وی با بیان اینکه در بحثسالمندی در بحران کرونا باید سه ضلع مثلث یعنی سالمند، خانواده و محیط اجتماعی رادر نظر داشته باشیم، اظهار کرد:‌ داشتن یک بانک اطلاعات از توزیع و پراکندگیسالمندان با توجه به ویژگی‌های خاص آنها؛‌ به عنوان نمونه تنها بودن، داشتن بیماریزمینه‌ای، دارا بودن چترهای حمایتی دیگر و غیره به برنامه‌ریزی، تگذاری و نوعمداخلات مددکاری اجتماعی  و معیشتی کمک زیادی می‌کند که متاسفانه ما این بانکاطلاعاتی را نداریم

5 میلیون از جمعیت کشور ازهرگونه چتر حمایت اجتماعی محرومند

وی ادامه داد:‌ طبق آمار وزارت رفاه،تقریباً چیزی حدود 5 میلیون نفر از جمعیت کشور ما در سه دهک پایین از هرگونه چترحمایت اجتماعی محرومند که از این جمعیت تقریباً 2 میلیون و 300هزار نفر افرادبالای 60 سال هستند، در چنین شرایطی پویایی،پاسخگویی و توانایی و ظرفیت‌سازی نهادهای اجتماعی برای ایجاد امنیت خاطر برای اینگروه از سالمندان بسیار مهم است که اگر غفلت کنیم باید عوارض جبران ناپذیر آن مانندپدیده "سالمند آزاری"، "اقدام به خودکشی"، "بی‌خانمانی"و غیره را در آینده بپردازیم.

ضرورت نیازسنجی سالمندانتوسط مددکاران بخصوص در شرایط بحران

وی با تاکید بر اینکهمددکار اجتماعی باید نیازسنجی سالمندان در مراکز سالمندی، خانه و سایر محیط‌هایاجتماعی را انجام دهد، گفت:‌ بر مبنای این نیازسنجی و اولویت‌بندی نیازها و مشکلاتاین گروه از سالمندان در شرایط  بحران، هماهنگی برای تسهیل دسترسی سالمندانبه خدمات معیشت امکانپذیر می‌شود. در حالیکه هم اکنون بخش کوچکی از نیاز سالمندانپوشش داده می‌شود.

وی با اشاره به نیاز بالایسالمندان به حمایت بیشتر در شرایط  بحران، گفت:‌ در چنین شرایطی ورودمددکاران برای تسریع خدمات موردنیاز بیشتر است و طبیعتاً ت‌گذاری‌های کشور درحوزه بازنشستگان و سالمندان یکی دیگر از مؤلفه‌های تأثیرگذار در جهت دسترسی بیشترسالمندان به خدمات و معیشت مطلوب است.

 با تاکید برضرورت تقویت مسئولیت‌های اجتماعی در قبال سالمندان به خصوص در شرایط بحران کرونا،عنوان کرد: تقویت ارتباط سالمندان و اعضای خانه و تشکیل پرونده برایسالمندان  به‌ویژه سالمندان تنها و دارای نیازهای خاص برخی دیگر از اقداماتیاست که مددکاران در این شرایط می‌توانند دنبال کنند.

وی با اشاره به وجودمناطقی در سطح شهرها تحت عنوان مناطق ناکارآمد شهر، اظهار کرد: ‌تقریبا همه مردمدر این مناطق از دریافت خدمات عمومی محرومند، لذا یکی از وظایف مددکاران اجتماعیشناسایی افراد بی نصیب از حداقل‌ها، سالمندان نیازمند و یا سالمندان رها شده درخیابان‌ها و در ادامه هماهنگی جهت ارائه خدمات عمومی به آنهاست.

رییس انجمن مددکاراناجتماعی ایران ، انجام هماهنگی بین بخشی برای استفاده از ظرفیت‌های موجود را ازدیگر وظایف مددکاران دانست و ادامه داد:‌ خوشبختانه شهرداری تهران در این حوزهورود خوبی دارد، لذا یکی از کارهایی که مددکاران می‌توانند انجام دهد شناساییسالمندان نیازمند و معرفی آنها به سازمان‌های حمایتگر همچون شهرداری است.

انزوای اجتماعی سالمنداندر دوران کرونا

دکتر چلک ورود بهبحث سالمند آزاری را از دیگر اولویت‌های مددکاران دانست و ادامه داد:‌ طبیعاتامحور مداخلات اورژانس اجتماعی بر اساس فعالیت مددکاران اجتماعی و روانشناسان خواهدبود.

وی انزوای اجتماعیسالمندان در دوران کرونا را دغدغه بعدی دانست و گفت: در خانهماندن برای سالمندان علاقه‌مند ارتباط با دیگران، انزوا ایجاد می‌کند که می‌تواندزمینه بروز آسیب‌های اجتماعی از جمله  اقدام به خودکشی را افزایش دهد، لذاحضور مددکاران اجتماعی در این حوزه اجتناب‌ناپذیر است.

 رییس انجمن مددکاراناجتماعی ایران  در خاتمه با تاکید بر اینکه مددکاران اجتماعی در شرایط بحراندر کنار متخصصین حضور داشته و نقش‌ خود را ایفا می‌کنند، گفت:‌ در بحران کرونامددکاران اجتماعی در ایجاد هماهنگی در استفاده از سه ضلع سالمند، خانواده و محیط‌هایاجتماعی می‌توانند ایفای نقش موثری داشته باشند.

کارشناس بیمه‌هایاجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی:

رویکردهای تیفعلی در حوزه سالمندی کفایت لازم را ندارد

دکتر سید محمد خطاط- کارشناس بیمه‌های اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی - نیز در این وبینار با موضوع"بررسی قوانین و ت‌های حمایتی از سالمندان در ایران"، عنوان کرد:‌بحث سالمندی در اصول 21 و 29  قانون اساسی مشاهده می‌شود که اصل 21 به بحثن و ایجاد بیمه خاص ن سالخورده و اصل 29 به ویژگی‌های نظام تأمین اجتماعی دراین خصوص اشاره دارد.

وی با بیان اینکه بند 13سند چشم انداز نیز به ‌نظام جامع تأمین اجتماعی ‌پرداخته و بر آن تأکید می‌کند،گفت:‌ بند 7 نیز به فرهنگ‌سازی برای احترام و تکریم سالمندان،  نگهداری آن‌هادر خانواده و همچنین سازوکار برای بهره‌مندی از تجارب آن‌ها در غالب ت‌های کلیاشاره کرده است.

این کارشناس رفاه و تامیناجتماعی با اشاره به موضوع بازنشستگی در قوانین برنامه توسعه 5 ساله کشور، گفت: درقانون برنامه دوم در سالهای 74 و 78 که به شکل یک ماده‌ واحده ارائه ‌شده به مواردمختلف بازنشستگی اشاره شده و تبصره 63 ، صندوق ذخیره فرهنگیان را توضیح می‌دهد.همچنین برنامه سوم توسعه به بحث ساماندهی بیماران روانی مزمن و همچنین مسالهسالمندان پرداخته که در برنامه چهارم تکرار شده و در برنامه پنجم (90 تا 94) نیزبه مقوله بازنشستگی اشاره شده، همچنین در برنامه ششم توسعه مجددا موضوع ساماندهیتوان‌بخشی سالمندان با پوشش حداقل 25 درصد مشاهده می‌شود.

به گفته‌ی مدیرکل دفترمطالعات اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس، در قوانین دائمی مانند قانون ساختار نظامجامع رفاه و تأمین اجتماعی و قانون تأمین ن و کودکان بی‌سرپرست هم مواردی داریمکه مشخصاً به بحث سالمندی می‌پردازد.

دکتر با بیان اینکهقوانین زیادی در رابطه با حوزه بازنشستگی و تأمین مالی سالمندان وجود دارد، تصریحکرد: با توجه به حرکت هرم جمعیتی کشور به سمت پیر شدن، ‌باید به سالمندان نه به‌عنواناقلیت بلکه  به‌عنوان بخشی از جامعه نگاه کنیم که باید برنامه‌های کامل وجامعی برای آنان دیده شود. به نظر می‌رسد رویکردهای تی فعلی در حوزه سالمندیکفایت لازم رانداشته و بیشتر تک‌بعدی و از جنس موارد اقتصادی و آن هم صرفاً سمت‌وسویبازنشستگی داشته است.

وی با بیان اینکه درحوزه بازنشستگی انتظار می‌رود که به افراد بالای 60 و 65 سال سرویس داده شود، گفت:‌این در حالیست که تعداد زیادی از بازنشستگان زیر 60 سال دارند، به گونه‌ای کهمیانگین سنی بازنشستگان در صندوق بازنشستگی 51.5 سال است. بنابراین بخش زیادی ازمنابعی که باید به سالمندان اختصاص پیدا کند، در جمعیت‌های زیر سالمندی و کمتر ازسالمندی پرداخت می‌شود.

دکتر با بیان اینکهپوشش تأمین اجتماعی یا بیمه‌های بازنشستگی برای کل جمعیت شاغل کشور حدود 70 درصداست، گفت:‌ این رقم در مورد سالمندان حدود 45 درصد است،  ضمن این‌که اگر درنظر بگیریم این کاهش پوشش در مستمری  باعث افزایش اشتغال  بین سالمندانشده، این دیدگاه نیازمند بررسی ویژه است.

وی دستیابی به یک چارچوبخوب در حوزه سالمندی را نیازمند برنامه‌ریزی و ت‌گذاری مناسب دانست و گفت:‌مثلاً سازمان ملل متحد یکسری اصول برای حمایت از سالمندان در 5 اصل استقلال،مشارکت، خودباروری  و کرامت منتشر کرده و برای هریک از این 5 اصل مواردی رابرشمرده، در حالیکه "سند ملی سالمندی" تصویب شورای عالی سلامت در ایرانبیشتر رویکرد سالمندی دارد.

این کارشناس رفاه و تامیناجتماعی با اشاره به معضل "سالمند آزاری" گفت:‌ به این مساله در چارچوبعدم تفویض و حفظ کرامت سالمندان و در بند هفت ت کلی جمعیت تحت عنوان فرهنگ‌سازیو تکریم سالمندان اشاره شده اما در ت‌های کلی هنوز قوانین مابه‌ازای آن بهتصویب نرسیده، البته اقداماتی در شهرداری تهران و بهزیستی انجام شده که کلیتنداشته و نیازمند اقدامات همه‌جانبه و بازشناسی آن‌ها به‌عنوان حق است.

دکتر در خاتمه بابیان اینکه اگر بخواهیم سالمندی و ت‌گذاری حوزه سالمندی را به‌عنوان یک تاجتماعی دنبال کنیم ناچاریم استانداردها و حقوق حداقلی را در این راستا تصویب وتأمین کنیم، گفت: چیزی که ما امروز شاهدیم یک نگاه تک‌سویه در حوزه سالمندی است کهعمدتاً مرتبط با مقوله بازنشستگی است و نهایتاً در دستگاه‌های حمایتی مقداری بهموضوع توان‌بخشی و پرداخت کمک‌هزینه معیشتی پرداخته شده که اصلاح آن نیازمند نگاههمه‌جانبه‌تری است.

انتهای پیام/ ایسنا/ 24 شهریور99

 

« اطلاع رسانی درباره ایدز را فراموش نکنیم»

ایدز و اطلاع‌رسانی شفاف به جامعه

« سلامت اجتماعی در حوزه مسوولیت اجتماعی»

سالمندان ,اجتماعی ,سالمندی ,مددکاران ,حوزه ,‌ ,سالمندان در ,مددکاران اجتماعی ,در حوزه ,در این ,حوزه سالمندی ,انجمن مددکاران اجتماعی ,رییس انجمن مددکاران ,مددکاران اجتماعی ایران ,توسط مددکاران بخصوص

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Carol's notes سریال های من tirisercard nenebappi fontbooksrelo adagiocods Virginia's game سرگرمی و تفریح Letitia's memory بروزترین باش