محل تبلیغات شما

یادداشت :

پنهان بودن پیامد های جنگ ها

سید حسن چلک

رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران

( منبع: رومه شرق،30 شهریور99 )

وقوعهر بحرانی اعم از طبیعی یا غیر طبیعی در هر جامعه ایی پیامدهای مختلفی را به دنبالخواهد داشت.برخی از این پیامد ها به حین بحران بر می گردد اما بخش مهمی از آنها بهپس از آن خود را نشان می دهد که معمولا کمتر به آنها توجه می شود. از جمله اینبحران های غیرطبیعی  جنگ ها هستند که باتاریخ بشر مانوس بوده و خواهد بود و همه مردم به شکلی در گیر آن خواهند بود و ازپیامد ها آن  تاثیر  می پذیرند. شاید بتوان این گونه اشاره کرد که جنگها در ادوار مختلف بر جوانب مختلف زندگی افراد تاثیرات منفی می‌گذارد و از لحاظاجتماعی، روانی، فردی، اقتصادی، شناختی و بسیاری از جنبه‌های دیگر افراد را باچالش‌های زیادی مواجه می‌کند.پیامد های منفی ناشی از جنگ در بسیاری از موارد مانندتخریب زیر بنا ها برای همه مشخص است چون دیده می شود اما یکی از بخش های سلامتی کهشدیداً از جنگ متأثر می شود سلامتی اجتماعی و  روانی ان است که متأسفانه اثرات آن پنهان است واین مسأله سبب شده که افراد از این ناحیه صدمه ببیند. مهم ترین اثراتروانی-اجتماعی جنگ عبارتند از : انواع استرس های فردی و جمعی (اختلال پس از حادثه)،بیماری های روانی و شخصیتی ، اضطراب، افسردگی، افزایش تمایل به خشونت در جامعه،گسترش روحیه انتقام جویی ، رشد انحصار طلبی و بی عدالتی ، رشد فرهنگ توجیهی ومصلحتی ، ترس و بی اعتمادی ، رشد فشار ها و تنش های گروهی و فردی، تحزیب کارکردهای خانواده، گرایش به آسیب های اجتماعی به دلیل فشار های روانی وارده و با هدفکاهش این فشار ها، و

.معمولا خانواده‌ی افرادی که در جنگ مجروح یا کشته می‌شوندحتی بعد از جنگ نیز ممکن است نتوانند با این وقایع کنار بیایند و مسائل تلخی راتجربه می‌کنند. برخی از صاحب نظران معتقد که جنگ ها  عاملی مؤثر ومهم  در ابتلای افراد به انواع اختلالات روانی واسترشهای پس از این بحران هستند. گرچه جنگ ها در برخی از زمینه ها از قبیل پیشرفت درتجهیزات جنگی و دفاعی  را برای کشور هایدرگیر جنگ به دنبال خواهد داشت.اما معمولا حوزه سلامت اجتماعی و روانی از جنگ هامعمولا تاثیرات منفی آن را بیش تر تجربه خواهد کرد. گرچه تاثیرات آنها بر کودکان، سالمندان،ن و مردان همیشه یکسان نیست.ولی همه مردم به نوعی تحت تاثیر این پیامدها هستند.کودادر نظر بگیرید که پدر خود را درجنگ از دست داده باشد ودر زندگی رابطعه پدروفرزتندی را تجربه نکرده باشد. هر چقدر هم خدمات و امکانات به این کودک بدهیم بازهم جای خالی پدر و محبت پدر و چتر حمایت او را نخواهد گرفت. یا زنی که شوهرش رادرچنگ از دست داده باشد نیز همین طور. ببخی از این ن خیلی جاها احساس تنهایی میکنند و مجبور می شوند فشار های مختلفی را در زندگی  تجربه کنند که اگر همسرشان زنده بود، شایدتجربه نمی کرد یا کمتر تجربه می کردند.خانواده ایی که بیمار اعصاب و روان ناشی ازجنگ دارد نیز مشکلات خاص خود را دارند که تا تجربه نکنیم نمی توانیم از آن صحبتکنیم.به همین دلیل ضروری است تا  رویکردهایسلامت اجتماعی و روانی در تمام برنامه های بنیاد شهید و امور ایثار گران  تقویتشود.همین طور اقدامات دیگری برای تقویت این ابعاد سلامت ضروری به نظزر می رسد کهاز جمله آنها  می توان به موارد زیراشارهکرد:

-        وم تقویت و ارتقاء رویکرد خانواده محور کردن برنامه ها درجامعه ایثارگری

-        شناسایی موانع مشارکت اجتماعی و جامعه ایثارگری

-        برنامه ریزی برای تلفیق باجامعه و پرهیز از ایزوله کردن ونگاه جزیره ایی

-        تلاش جدی برای حفظ عزت نفس جامعه ایثارگری

-        همه خدمات را به پرداخت پول خلاصه نکنید.شناسایی ظرفیت ها وامکان برقراری ارتباط واستفاده از این ظرفیتها در بسیاری ازمواقع بسیار اثرگذار تراز ارایه مستقیم ومستمر  پول می باشد.افرادو فرزندان شان را قوی کنید.

-        با توجه به شرایط سنی این افراد و خانواده ها  و افزایش سالمندان تحت پوشش نیازمند برنامهریزی قوی برای این عزیزان هستیم.

-        تقویت رویکرد های محله محوری و تلفیق اجتماعی

-        وم توجه به پیشگیری از آسیب های اجتماعی درجامعه تحت پوششبنیاد و تهیه گزارش های مستمر از چگی وضعیت آسیب های اجتماعی شایع و درحال شیوعاین افراد(واقع بین باشیم منکر آسیب های اجتماعی در این جامعه نخواهیم بود.حتیتعداد کم آسیب های اجتماعی در این جامعه، زیاد است)

-        بررسی اثربخشی برنامه های  اجتماعی و روانی موجود و در صورت وم بازنگریبرنامه ها و فرایند های ارایه خدمات

-        شناسایی ایده های جدید اجتماعی و در حوزه ایثارگری

-        مددکار اجتماعی محور بودن خدمات و وم تدوین نظامنامهمددکاری اجتماعی در بنیاد

-        تشکیل پرونده ها در قالب مدیریت مورد» برای افراد وخانوادههای دارای شرایط حاد و نیاز های خاص وافراد در معرض اسیب و آسیب دیده اجتماعی  تا مدیریت بهتری در شناسایی نیاز ها، ارایهخدمات و هماهنگی بهتروبیشتری صورت گیرد.

-        تقویت رویکرد سلامت (جسمی، روانی واجتماعی و معنوی)همه جانبهدر جامعه ایثارگری

-        وم توجه به ارایه خدمات با توجه به تفاوت های فرهنگیجامعه ایثارگری

-        بهره گیری از تجارب جهانی با هدف بومی سازی  خدمات اجتماعی ومددکارسی اجتماعی متناسب باشرایط کشور ما.

-        وم تقویت پزوهش های بنیادی، کاربردی در بنیاد(داخلیو  تطبیقی) برای ارتقای سلامت اجتماعی وروانی

-        تسهیل دسترسی به خدمات فراگیر و جامع و پایدار در حوزهسلامت همه جانبه از جمله سلامت اجتماعی و روانی بابهره گیریاز ظرفیت های موجود.

ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و همهایثارگرانی که برای دفاع از ایران فداکاری کردند، فراموش نکنیم که تقویت خدماتاجتماعی و روانی یکی از ضروریات جامعه و خانواده های افراد حادثه دیده از جنگ هاهستند.

 

 

« اطلاع رسانی درباره ایدز را فراموش نکنیم»

ایدز و اطلاع‌رسانی شفاف به جامعه

« سلامت اجتماعی در حوزه مسوولیت اجتماعی»

های ,اجتماعی ,ها ,         ,جنگ ,روانی ,اجتماعی و ,جنگ ها ,از جنگ ,و روانی ,ایثارگری          ,جامعه ایثارگری          ,         تقویت رویکرد

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

باورد مرکز فروش محصولات Mitsubishi در ایران queschedorso صبروآرامش بزرگترین سایت ادیان و عرفان| کتابدان gietechbirthmo ღ♥ღعشـــق مــــــن والیبـــالღ♥ღ کابین اریز کانون حرکات اصلاحی و مشاوره تغذیه Tina's game