محل تبلیغات شما

درباره راهکارهای پیشگیری از سوء ظن چه می‌دانید؟


دادگاه‌های خانواده مملو از زوجین جوانی هستند که عمر زندگی بسیاریاز آنها حتی به یک سال هم نمی‌رسد. آمارها نشان می‌دهد ۳۰درصد از ازدواج‌هایی که به ثبت رسیده، در سال اول زندگی‌مشترک بهطلاق ختم شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، هرچند کارشناساناجتماعی معتقدند طلاق زوجین از هم ریشه‌های متعددی دارد اما همه این کارشناسانمتفق‌القولند که سوءظن زوجین به هم یکی از اثرگذارترین دلایل بروز جدایی میان زوج‌هاست.به این بهانه با سید حسن چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران دربارهسوءظن، دلایل بروز و ظهورش در افراد و راهکارهایی که می‌توان برای جلوگیری و کنترلآن در خانواده داشت، به گفت‌وگو نشسته‌ایم.

سوءظن در افراد ریشه‌هایمختلفی دارد. برخی ناشی از اختلالات روانی در فرد، برخی ناشی از سبک تربیتی، برخیدیگر برگرفته از تفاوت‌های زندگی گذشته زوجین تا پیش از ازدواج، بخشی هم محصولتکنولوژی و بهره‌گیری از آنها و در نهایت گسترش روابط اجتماعی در جامعه است. هر یکاز این موارد یا جمع‌شدن چند مورد از آنها کنار هم می‌تواند به بروز مشکل سوءظن درافراد منجر شود؛ سوءظنی که گاه سال‌ها سربه مهر باقی می‌ماند و گاه، بلافاصله نمودو ظهور پیدا می‌کند و درصورت نداشتن مهارت برای برطرف‌کردنش، می‌تواند اساس یکزندگی را نابود کند. سوءظن در خانواده معمولاً بین زن و شوهر اتفاق می‌افتد اماکودک هم می‌تواند از آن آسیب ببیند. سوء‌ظن والدین به کودک یا حتی کودک به والدیننیز مسئله‌ای است که درصورت بی‌توجهی به آن تبعات جبران‌ناپذیری برای خانوادهخواهد داشت.

عشق زیاد، عامل سوءظن

یکی از شایع‌تریندلایل بروز سوءظن میان زوجین، عشق و علاقه زیاد آنها به یکدیگر است. این عشق آتشینسبب می‌شود که زوجین حاضر به تحمل‌کردن روابط فردی طرف مقابل خود با دیگر آحادجامعه و داشتن روابط صمیمانه او با دیگر افراد نباشد. گاهی مواقع فرد با زن یا مرددیگری فامیل یا همکار بوده‌ و به این دلیل، با آنها صمیمی‌تر و راحت‌تر گفت‌وگو می‌کند.اگر زن یا شوهر، چنین صمیمیتی را ببیند، حتماً دچار سوءظن شده و این مسئله مانندخوره در زندگی فرد رو ح و روان او را آزار می‌دهد. اگر این موضوع به درستی مدیریتنشود و رفتار فرد در برخورد با دیگران به‌گونه‌ای باشد که بدگمانی را در زندگیایجاد کند، آن زمان زندگی با وجود عشق زیاد طرفین‌به هم می‌تواند رنگ و بوی تلخیبه‌خود بگیرد.

وقتی یکدیگر را نمی‌شناسیم 

هر فرد با سبک خاصیاز زندگی تربیت شده و کسی را نمی‌توان پیدا کرد که همه شاخص‌های زندگی مدنظر ما راداشته باشد. متأسفانه بسیاری از زوجین حتی تا بعد از ازدواج از یکدیگر و روحیات واخلاق هم شناخت و درک درستی ندارند. زن و شوهر همدیگر را نمی‌شناسند و نمی‌دانندطرف مقابل، دارای چه سطحی از ارتباطات عمومی، روابط فردی و اجتماعی است. به‌عنواننمونه، ممکن است همسر، با شیوه‌ای تربیتی بزرگ شده باشد که در آن، ارتباط صمیمانهبا اعضای دیگر فامیل امر مذمومی محسوب نشود اما مرد به‌دلیل عدم‌شناخت از این سبکتربیتی، با دیدن ارتباط دوستانه همسر با اعضای دیگر فامیل دچار سوء‌ظن شود. اینموضوع برای شوهر نیز صادق است و همسر با دیدن چنین ارتباطات دوستانه‌ای دچار سوءظنمی‌شود. حتی ممکن است زن یا شوهر، برای مدت طولانی با فرد دیگری تلفنی صحبت کند ودرحالی‌که بحث خاصی بین دوطرف مکالمه وجود نداشته باشد، فرد احساس کند که درمکالمات انجام‌شده مسئله‌ای وجود داشته که از او پنهان می‌شود.

مدام یکدیگر را کنترلنکنید

یکی از رفتارهایی کهاز بالارفتن درجه سوءظن در فرد حکایت می‌کند، میل او به کنترل بیش از حد طرف مقابلاست. چک کردن مداوم گوشی تلفن همراه، زنگ‌زدن‌های مکرر به خانه یا محل کار برایبررسی اشغال‌بودن تلفن یا حضور در محل و اقداماتی مانند این نشان‌دهنده بالارفتنشدت سوءظن یکی از زوجین است. این اقدامات به تقویت سوءظن در فرد کمک می‌کند و می‌تواندمنجر به بروز رفتارهای نامناسبی شود. معمولاً در چنین شرایطی، نشاط و شادابی درخانواده از بین می‌رود و محیط خانواده به بستری برای درگیری‌های مختلف تبدیل می‌شود.بنابراین افراد باید زمینه‌های بروز سوءظن را در طرف مقابل خود از بین برده و به‌گونه‌ایرفتار کنند که حساسیت‌ها به حداقل برسد.

روابط شویی خود رامدیریت کنید 

هنگامی که زن و شوهرروابط شویی خوبی ندارند یا فاصله زیادی بین آنها ایجاد می‌شود، ممکن است مرداعتراضی نسبت به این موضوع نداشته باشد. اعتراض‌نکردن مرد می‌تواند زمینه‌ای رابرای سوء‌ظن ایجاد کند. زن احساس می‌کند ضعیف‌شدن روابط شویی او ناشی از ارتباطصمیمانه‌ای است که مرد با دیگر افراد دارد. مرد در ایجاد این سوءظن نقش تعیین‌کننده‌ایدارد و از این رو، باید روابط شویی خود را مدیریت کند تا زمینه بروز سوءتفاهم وشک و تردید را در همسر از بین ببرد.

در گذشته تجسس نکنید 

برخی از ما عادتداریم از گذشته هم بپرسیم و بدانیم. تجسس‌کردن در زندگی گذشته از سوی زن یا شوهر،می‌تواند زمینه‌ساز بروز سوء‌ظن در فرد مقابل شود. ممکن است فرد در گذشته خطاییکرده و سابقه خوشایندی از نظر ما نداشته باشد. با تجسس در زندگی گذشته، این سابقهرا دوباره مورد سنجه قرارداده و آن را با بروز هر تردید یا شکی به زندگی فعلی فردتعمیم می‌دهیم. چنین رویکردی به سرعت بنیان‌های زندگی را مورد حمله قرار می‌دهد ومی‌تواند باعث پایان زودهنگام زندگی مشترک شود.

جرأت و صداقت داشتهباشید 

برخی افراد شهامت وصداقت بیان نکاتی را که باعث سوءظن‌شان شده است ندارند. این دسته از افراد تصور می‌کننددرصورت بیان موضوعی که باعث بروز سوء‌ظن در ذهنشان شده است، به طرف مقابل خودتوهین کرده‌اند. این افراد، با همین موضوع زندگی می‌کنند و همواره در معرض آسیب‌هایروحی و روانی ناشی از بیان‌نکردن دلیل سوء‌ظن‌شان هستند. چنین افرادی باید، شهامتو صداقت بیان موضوع را به طرف مقابل خود داشته باشند. چنین اقدامی سبب بروز اعتمادمیان زن و شوهر شده و می‌تواند از بروز سوء‌ظن جلوگیری کند. هرچه اعتماد بیشترشود، امکان دوام و بقای زندگی نیز بیشتر می‌شود.

احتیاط را فراموشنکنید 

وقتی ازدواج می‌کنیمباید یکسری احتیاط‌ها را هم داشته باشیم و این کمک کننده به کاهش سوءظن است. قرارنیست همزمان با آغاز زندگی مشترک، یکدیگر را تربیت کنیم. کافی است در زندگی مشترک،حساسیت‌های هم را بشناسیم. نباید دنبال مچ‌گیری بود چرا که فضای سوءظن را تقویت می‌کند.گاهی باید به تفاوت‌هایی که داریم احترام بگذاریم و به آنچه در زندگی و بین ما می‌گذرداعتماد کنیم. اگر دچار سوء‌تفاهم شدیم با شناخت بیشتر از یکدیگر، کمک کنیم ازسوءظن پلی به اعتماد بزنیم و محبت را جایگزین بدبینی کنیم. در این راستا، دست ازقضاوت‌های عجولانه که سم مهلکی بر سر راه اعتماد است، برداریم.

با هم حرف بزنید 

یکی از مهم‌تریننیازهایی که ما داریم تقویت روابط انسانی در خانواده و درون جامعه است. یکی از راه‌هایتقویت روابط انسانی که در سال2019و2020 برآن تأکید شده است، موضوع ترویج اهمیتروابط انسانی است. یکی از مهم‌ترین راه‌های ترویج روابط انسانی صحبت‌کردن و درستصحبت‌کردن افراد با هم است. اگر فرهنگ گفت‌وگو در خانواده‌ها ترویج شود و جایسؤالی، بدون پاسخ نماند، سوء‌ظن مجال رشد پیدا نمی‌کند. از این رو، مهم‌ترینراهکاری که برای جلوگیری از بروز سوءظن درخانواده‌ها توصیه می‌شود، حرف‌زدن زن وشوهر و فرزندان با یکدیگر است. سوء‌ظن و تفاهم‌نداشتن با هم ناشی از حرف‌نزدن ونگفتن مسائلی است که آزارمان می‌دهد. اگر با هم حرف بزنیم و اگر نکته‌ای رنجمان می‌دهدرا به طرف مقابل منتقل کنیم، دربسیاری موارد سوءظن‌هایی که مانند یک زخم بر روح وروان فرد فشار وارد می‌کند از بین می‌رود و می‌توان شاهد دوام و بقای بسیاری اززندگی‌ها بود.

به‌موقع و درست حرفبزنیم 

متأسفانه بعضی مواقعقدرت گفت‌وگوی درست را نداریم. گاهی حرف می‌زنیم اما گاهی، با سکوت‌کردن خود زمینه‌هایبروز سوءظن را بالاتر می‌بریم. بنابراین، باید بدانید به‌موقع حرف بزنید و به موقعنیز سکوت کنید. رفتار سنجیده و توأم با شفاف‌سازی‌ مسئله‌ای است که سبب رفع سوء‌ظنشده و می‌تواند مشکل را برطرف کند.

حتما مشاوره بگیرید 

برخی افراد به‌دلیلپیشینه‌های روانی، دائما دچار سوء‌ظن نسبت به محیط و اطرافیان خود می‌شوند.متخصصانی هستند که در آموزش مهارت‌های ارتباطی و رفتارهای درست، خوب‌دیدن، خوبشنیدن و خوب گوش کردن می‌توانند به فرد کمک کنند. ممکن است توانایی مشاوران مانندهم نباشد اما اینها مهارت‌هایی است که افراد دارای سوءظن برای برخورد با مشکل خودبه آن نیاز دارند.

ریشه‌های سوءظن

سوءظن در افراد ریشه‌هایمختلفی دارد. برخی ناشی از اختلالات روانی در فرد، برخی ناشی از سبک تربیتی، برخیدیگر برگرفته از تفاوت‌های زندگی گذشته زوجین تا پیش از ازدواج، بخشی هم محصولتکنولوژی و بهره‌گیری از آنها  و در نهایت گسترشروابط اجتماعی در جامعه است

منبع اصلی:رومه همشهری/ دی ماه 98

« اطلاع رسانی درباره ایدز را فراموش نکنیم»

ایدز و اطلاع‌رسانی شفاف به جامعه

« سلامت اجتماعی در حوزه مسوولیت اجتماعی»

سوءظن ,زندگی ,هم ,بروز ,روابط ,فرد ,ناشی از ,یکی از ,طرف مقابل ,در زندگی ,سوءظن در ,گسترش روابط اجتماعی ,تقویت روابط انسانی ,نهایت گسترش روابط ,زندگی گذشته زوجین

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بال های پرواز چوبین ساعت مچی فانتزی عروسکی کارتونی کودکانه بچه گانه پسرانه زنانه دخترانه 2021 Phòng khám Đa khoa Pacific ایل بهمیی »»عــــــاشـقـانــه ها«« دختر یخی وب سایت روستای منامن www.manaman.ir موسسه بین المللی سفیران صلح Trista's site